Integratieve coaching

Integratieve coaching is krachtig omdat het je inzicht geeft in patronen die jouw coachingsvraag overstijgen. In mijn eigen zoektocht rondom eetgedrag heb ik geleerd dat waar ik problemen ervaar, niet per se de plek is waar de oorzaak ligt of waar ik de oplossing kan vinden. In mijn aanpak ga ik ervan uit dat iedereen deskundig is in zichzelf. Jij weet zelf wat goed voor je is. In de wisselwerking tussen jouw eigen fysieke, emotionele, cognitieve, gedragsmatige, sociale of spirituele ervaringen, ligt het antwoord op jouw vraag. Als je uitgaat van jouw bio individualiteit, primaire voeding en secundaire voeding, heb je een positieve invloed op jezelf en groeit je zelfvertrouwen. Door deze samenhang te gaan herkennen, vergroot je het inzicht in jezelf en creëer je jouw unieke oplossing. Het geeft je invloed over jouw eigen proces. Zo ontstaat coaching op maat op een manier die bij jou past.

Bio individualiteit

Bio individualiteit gaat uit van de unieke behoeften van ieder mens. Gezondheid is complex en multidimensionaal. Als het gaat om voeding, levensstijl en wat je gelukkig maakt, is wat voor jou werkt, niet per se wat werkt voor de ander. Er is geen enkel dieet of levensstijl dat voor iedereen werkt. Bio individualiteit gaat over onderzoeken wat voor jou het beste werkt en over je lichaam en geest vertrouwen. Je kunt namelijk niet falen in een dieet of levensstijl dat je voor je unieke zelf maakt.

Primaire voeding

Primaire voeding gaat over wat je voedt naast wat je eet. Voeding voor de andere gebieden van je leven zoals gezonde relaties, een inspirerende baan, spiritualiteit en creativiteit. Primaire voeding helpt om een ​​stap terug te doen als je je uit balans en onevenwichtig voelt. Je bekijkt gezondheid vanuit een breder perspectief. Wanneer je je leven voedt met primaire voeding, voel je je vervuld. Wat je eet wordt secundair en ondersteunend om gezond te zijn en de dingen te doen waar je van houdt. Als je je vaker voedt met primaire voeding, zul je je minder hoeven voeden met secundaire voeding.

Secundaire voeding

Secundaire voeding is het voedsel dat je elke dag eet. Jouw keuzes en de manier waarop jouw lichaam voedsel verwerkt, is niet voor iedereen hetzelfde en worden door veel factoren bepaald. Dit is waarom, als je alleen naar dieet kijkt, je slechts een stukje van de puzzel ziet. Aangezien voedselgewoonten zich gedurende vele jaren vormen en vaak een emotioneel component hebben, is enkel een voornemen om anders te eten vaak niet genoeg. Er zijn echter een paar basics die voor iedereen de gezondheid bevorderen: eet zo veel mogelijk onbewerkt en natuurlijk voedsel, ga uit van je bio individualiteit en focus op de mogelijkheden in plaats van op de beperkingen. Hiermee creëer je stap voor stap blijvende andere gewoonten.

ontdek wat voor jou werkt