Vorige week was ik met mijn gezin op vakantie. Even helemaal weg zoals men dan zegt. En dat was ook zo. We waren even helemaal weg. Weg van thuis. weg van werk en school, weg van gewoontes en vaste rituelen. En dat was eigenlijk hard werken, als ik eerlijk ben.

Ik bedacht me hoe zeer ik vertrouw op mijn vaste rituelen in de dag. Vastigheden die me rust geven, omdat ik er niet over hoef na te denken en me daarom minder energie kosten. Ze geven me richting en helpen me de dingen te doen van die dag. Ze houden me als het ware op het pad. Wat betekent het voor eetgedrag, voeding, gezondheid en geluk als deze vaste rituelen (even) wegvallen? Gek genoeg heel veel en helemaal niet veel.

De bewustwording van wat mijn vaste rituelen voor mij betekenen, gaf me mooie inzichten over wat ik nodig heb om goed voor mezelf te zorgen. Is dat altijd even goed gelukt op vakantie? Zeker niet. Is het gelukt om het thuis weer op te pakken? Zeker wel. Omdat ik snap hoe alles met elkaar in verbinding is, vind ik mijn pad snel weer terug en zal het allemaal wel loslopen!

Weet jij wat jouw vaste rituelen voor jou betekenen?

#echocoaching #eetgedrag #voeding #gezondheid #geluk #eetgedragscoach #coaching www.echo-coaching.com